"Літо на складі жарке, але роботи багато. - інформує заступник голови Комітету Роксолана Підласа. - Кожного дня з Андрієм Жупаніним працюємо, щоб знайти, привезти і розвантажити вантаж, який потім поїде на Схід і Південь."

Як зазначає Роксолана Підласа, багато допомоги надходить з Румунії, з міста Сату Маре. Її зібирають з допомогою баптистської церкви та депутата Румунського парламенту Адріана Козми.

"Дві  палети консерв вже поїхали в інженерно-саперну роту однієї з бригад ТРО. - продовжує вона свою розповідь. - Також минулого тижня вантажили на Дніпро для округів Дмитра Кисилевського та Дмитра Припутня, на Лозову, на Кам‘янець-Подільський для Ігоря Марчука.

Як повідомляє Р.Підласа, тепер уже офіційно, вперше за три роки, вона стала членом парламентської групи дружби з Румунією. Тому що дружба, за її словами, - вона спочатку в реальності, а не на папері.

Крім того, заступник голови Комітету розповіла про свою роботу в місті Орадеа, на західному кордоні Румунії, де вона мала зустріч з єпископом Вергілієм Румунської греко-католицької церкви.

"Я ще не зустрічала жодну церкву, жодну організацію в Румунії, яка би не засуджувала війну Росії проти України чи для якої все було би “не так однозначно”. Для румунів все очевидно: Росія вбиває, ґвалтує, краде і не соромиться цього.- ділиться своїми враженнями Роксолана Підласа.

"З іншого боку - справжні друзі. Греко-католицька церква Румунії, зокрема, фізично надає прихисток десяткам українців і співпрацює з міжнародними організаціями, щоб відправляти якомога більше гуманітарної допомоги Україні.

Це наша перша зустріч з єпископом, але відчуття ніби ми знайомі все життя. Домовились про вантажі, які поїдуть на Схід для тих, хто цього потребує."

Інформаційне управління

Фото: ОПК