Комітет з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо врегулювання окремих питань соціального захисту членів сімей військовослужбовців, (реєстр. №7295), поданий народним депутатом України Третьяковою Г.М. та іншими народними депутатами України.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», передбачивши зміну дати і виду виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.

Зокрема, пропонується виплата грошової винагороди ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань до Дня захисників та захисниць України (14 жовтня), замість разової грошової допомоги, яка виплачувалась щорічно до 5 травня.

Члени Комітету підтримали зазначену законодавчу ініціативу, оскільки її ухвалення має політичне значення в частині відмови від дати виплат, пов'язаної із комуністичним режимом, а також сприятиме національно-патріотичному вихованню громадян України, вшануванню мужності та героїзму захисників і захисниць України, посиленню української національної та громадянської ідентичності в суспільстві.

Інформаційне управління