108 днів українська армія запекло боронить державу від «російської спецоперації», що виправдовувалося агресором цілями «демілітаризувати та денацифікувати Україну», «визволити Донбас», «возз’єднати братні слов’янські народи» тощо. Проте, як би путін, чи владні представники, засоби масової інформації не називали захоплення чужих територій за фактом це війна. Повномасштабна війна, що роками планувалася російською владою та безпричинно і неспровоковано розв’язана рф в Україні.

Продовжуючи воєнні дії, агресор, на територіях які не вдається окупувати, використовує тактику спаленої землі. Тотальних руйнувань зазнають цілі міста, тисячами гине мирне населення.

При цьому, росія здійснює хаотичні ракетні обстріли всіх областей України, за виключенням тих територій, які тимчасово окуповані. За час повномасштабної війни агресор випустив по Україні понад 2 600 ракет різних типів, свідомо уражаючи житлові будинки, заклади середньої та вищої освіти, критично важливу інфраструктуру, релігійні та культурні споруди.

Останнім часом від мінометних та артилерійських обстрілів найбільше потерпають прикордонні регіони Сумської, Чернігівської, Харківської областей, а також населені пункти Луганської і Донецької областей на яких ведуться активні бойові дії.

Проте українські військові чинять агресору гідний спротив, який став можливий завдяки їх незламній волі і професіоналізму, а також безпрецедентній військовій, фінансовій та гуманітарній підтримці світової спільноти.

Відіграють в цьому ключову роль й такі історичні рішення, як проведення зустрічей за участі країн-союзників щодо озброєння України, (перша така зустріч відбулась на авіабазі Рамштайн в Німеччині 26 квітня), підписання США закону про ленд-ліз (9 травня).

Найближчим часом, а саме 15 червня, відбудеться третя зустріч представників Контактної групи з питань оборони України, на якій планується обговорити потреби Збройних Сил України у озброєнні та боєприпасах для протистояння повномасштабній агресії рф.

Слід зазначити, що лише постійна залученість міжнародних партнерів до поточної ситуації в Україні, надання фінансової підтримки та необхідної Україні сучасної важкої зброї і артилерії допоможуть поставити переможну крапку у розв’язаній росією війні.

Очікуємо на схвалення нових, актуальних та ефективних рішень для протидії агресору та найскорішого наближення Перемоги.

Інформаційне управління