Евакуйована компанія ТОВ «Юпаркс» запропонувала Вінницькій міськраді створити агрокластер на базі індустріального парку. Щоб переробляти більше сировини в області, а не експортувати за межі держави, як це робиться нині. Економічно вигідно продавати готову продукцію, а не сировину.

«Агрокластер підприємств вирішуватиме питання продовольчої безпеки країни і розвантажить логістичні ланцюжки транспортування сировини, що значно ускладнилося нині у зв’язку з блокадою агресором наших портів», — зазначив співзасновник компанії ТОВ «Юпаркс» Алекс Коваленко під час зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим.

«Індустріальні парки мають стати тим драйвером розвитку економіки, що дасть можливість швидше пройти непростий період післявоєнного відновлення, — додав ще один партнер компанії Борис Шестопалов. — Потрібно будувати новий тип економіки. Пропоновані нами проекти матимуть успіх у довгостроковій перспективі».

Підприємства компанії «Юпаркс» знані на ринку борошна, круп, пластівців, випічкою хліба і хлібобулочних виробів, екологічної курятини. Протягом останніх років активно розвивають напрям виробництва готової їжі та ягідного чаю. Роботу на Вінниччині компанія планує розпочати з виготовлення ягідних чаїв без додавання консервантів та цукру.

Спілкування підприємців з владою закінчилося підписанням угоди про співпрацю між міськрадою та ТОВ «Юпаркс».

Нагадаємо, у Вінниці зареєстровано і функціонують три індустріальні парки.

Вінницька область.