Тепер помічник секретаря радбезу російської федерації Олексій Павлов вимагає провести в Україні «десатанізацію». За словами чиновника, які поширило російське пропагандистське агенство «РИА Новости», вся наша країна перетворилася на «тоталітарну гіперсекту», а її громадяни відмовилися від православних цінностей.

Павлов, зокрема, сказав: «Використовуючи мережеві маніпуляції та психотехнології, нова влада перетворила Україну з держави на тоталітарну гіперсекту. Причому можновладці в Києві першими перетворилися на войовничих фанатиків, чиї погляди прямо протилежні поглядам нормальних людей. Вважаю, що з продовженням спеціальної військової операції стає дедалі нагальнішим проведення десатанізації України, або, як влучно висловився глава Чеченської Республіки рамзан кадиров, її «повної дешайтанізації».

Чиновник додає, що точна кількість сект в Україні невідома, але «рахунок іде на сотні».

До «десатанізації» України вже долучилася РПЦ. Московські попи на вулицях тимчасово окупованого Маріуполя проводять обряди «ізгнанія бєсов».

За словами радника маріупольського міського голови Петра Андрющенка, «обряд екзорцизму» спочатку відбувся на заводі «Азовсталь», який став символом українського спротиву агресору. Кегебісти у рясах разом з релігійними фанатиками УПЦ московського патріархату, літніми жінками й чоловіками, з іконами й молитвами за росію і путіна «виганяють бісів» на вулицях та площах знищеного рашистами колись квітучого міста.

На фотографіях, зроблених під час цих обрядів, добре видно масштаби руйнувань, спричинених окупантами.

Засобом «десатанізації» України глава Чечні кадиров вважає знищення українців. У своєму відеозверненні, поширеному у телеграм-каналах, він заявляє: «Уничтожаем и будем уничтожать (українців). Мы будем нападать каждый день. И каждый день будем уничтожать. Мы этих шайтанов не будем брать в плен. Будем сжигать. Наша территория не Запорожье, не Херсон, наша территория Одесса, Киев, Харьков. Вся Украина российская».

Після подібних заяв виникає логічне запитання: то хто ж сатаністи — ті, хто живе на своїй землі, любить її та захищає від ворога, чи ті, хто мріє вбивати, топити, спалювати людей за цю любов?

А ось один з найагресивніших російських пропагандистів Владімір Соловйов побачив сатаністів у себе, на росії. Звертаючись до мешканців Єкатеринбурга з екранів телевізорів, він кричить:

«Давайте, мрази, сатанисты... Люблю я вас выводить на чистую воду. Когда я говорил Екатеринбургу, что бесы у вас ходят, когда вы не смотрели правде в глаза... Кто из вас скакал и не хотел, чтобы был храм... Сатанинские выродки... Вы — скоты, бесы. Храмы вам были не нужны. Вот идите в свое капище, ельцинский центр».