Пробігти дистанцію можна як самостійно в будь-якому місці в зручний для вас день та час, так і зустрівшись із однодумцями напередодні Дня пам’яті захисників України — у суботу, 26 серпня, о 10:00 на Трухановому острові у Києві.

Як зазначають організатори, щоб долучитися до забігу, треба лише зареєструватися. У формі необхідно зазначити ім’я Героя, пам’ять якого хочете вшанувати, та обрати дистанцію — 2, 5 чи 10 км. «Забіг не є змаганням. Це вшанування пам’яті полеглих Героїв. Кожен учасник може пробігти посильну для нього дистанцію та розповісти історію захисника. Якщо кожен із нас розповість про одного Героя, ми зможемо гідно вшанувати всіх. І в цьому головний сенс, що в меседжі забігу: «Не дати нащадкам забувати про Героїв, які ціною власного життя захищали Україну», — зазначає Наталія Крушинська, головний суддя забігу, головний тренер Національної ради спортивної реабілітації захисників України.

Тренування з підготовкою до забігу проводять у місті Києві щонеділі на ВДНГ.

Варто зазначити, що патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» — щорічна традиція вшанування пам’яті наших захисників. Захід започаткували у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк та Дмитро Примаченко. Відтоді щороку тисячі українців у різних куточках нашої країни та світу долучаються до цієї акції, аби вшанувати пам’ять захисників та продемонструвати вдячність рідним полеглих.

Київ.