Зараз надзавданням є якомога швидший початок самих переговорів про вступ до ЄС, ще за головування Бельгії.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«Переговорні рамки не дуже відрізняються для різних країн. Їх трохи підлаштовують під конкретного кандидата. Україну, наприклад, цікавить, як буде інтегруватися наша аграрна продукція на європейський ринок, тобто який може бути перехідний період, або яким буде перехідний період за екологічними нормами й за переоснащенням наших заводів. Це вирішуватиметься вже у процесі переговорів, але дуже важливо їх почати. Власне, це і є надзавдання», - зазначила парламентарій.

За її словами, для України важливо, щоб ці переговори розпочалися офіційно, почали працювати переговорні групи ще за головування Бельгії в Євросоюзі.

«Бельгія – союзник України. Вона зацікавлена, щоб історична подія відбулася за час її головування. Відповідно, це перше півріччя цього року. Ми все-таки очікуємо, що переговорні групи почнуть працювати найближчим часом. Паралельно відбувається скринінг – перевірка українського законодавства, різних постанов Кабміну, тобто всіх документів, які можна перевірити на відповідність нормам ЄС», - сказала народна депутатка.

Вона додала, що буквально кожного дня за різними темами проходять зустрічі з представниками Єврокомісії щодо економіки, руху товарів, капіталів, за розділом правосуддя, свободи слова тощо.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України