І з цими країнами нині триває робота. Про це повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик (на знімку).

«У нас уже є перший прецедент, коли відсотки від заморожених активів будуть направлені на підтримку України. Це рішення Бельгії, і ми дуже вдячні нашим союзникам. Тепер наш наступний крок — зробити так, щоб цей прецедент був продубльований в інших країнах. І найближчі два союзники, які можуть це зробити і мають ресурси, — Нідерланди та Люксембург. Зараз ми працюємо з парламентаріями цих країн, щоб подібний до того, який використала Бельгія, механізм був використаний і в цих країнах», — підкреслила народна депутатка.

Попри те, що в Нідерландах і Люксембургу заморожено не настільки багато активів рф, їхні рішення забезпечать розширення переліку країн, які здатні покарати агресора фінансово.

«Нам важливо, щоб коаліція з конфіскації активів рф збільшувалась і показувала результат. Тому потрібно інтенсивніше працювати в цьому напрямі і поширювати прецедент із передачі коштів росії Україні на інші західні держави», — наголосила лідерка «Голосу».

Вл. інф.