Одним із головних питань зустрічі стало питання підтримки Парламентом Молдови повернення додому українських дітей, викрадених росією за час повномасштабного вторгнення. Зокрема, Олена Кондратюк звернулася до Спікера Парламенту з проханням розглянути резолюцію про засудження незаконної депортації українських дітей рф та необхідність їх якнайскорішого повернення додому.

«Ми обов’язково зробимо це. Підготуємо та розглянемо таку резолюцію на захист українських дітей», — запевнив колегу Ігор Гросу.

Віцеспікерка українського Парламенту також подякувала Молдові за приєднання до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей і наголосила на важливості й надалі продовжувати цю діяльність.

Окрім того, під час зустрічі йшлося про те, що наші країни мають багато спільних викликів і спільний шлях до ЄС, який проходимо разом, співпрацюючи на всіх рівнях, зокрема у питаннях адаптації законодавства.

Олена Кондратюк наголосила, що Україна й Верховна Рада України, зокрема, роблять усе можливе, щоб якнайскоріше розпочати безпосередні переговори про вступ до ЄС.

Ще одна надзвичайно важлива тема, яку порушили співрозмовники, — Міжнародний саміт миру у Швейцарії. Від імені України Віцеспікерка запросила Молдову на найвищому рівні взяти участь у заході.

«Безпека, стабільність і незмінність європейського курсу сусідньої Молдови є надзвичайно важливими для України, бо це також і наша безпека», — підкреслила Олена Кондратюк.

Спікер Парламенту Молдови Ігор Гросу, зі свого боку, наголосив, що на всіх міжнародних зустрічах просить допомогти Україні, бо це також і допомога Молдові.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.