Також зараз налагоджуються різні моделі взаємодії між нашими партнерами не лише на рівні формату «Рамштайн», а й усередині НАТО.
Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Ми виконуємо своє «домашнє завдання», тобто адаптовану Річну національну програму, яку прийняли на саміті у Вільнюсі. Де-факто це рух у НАТО. І слова Єнса Столтенберга про те, що Україна майже миттєво стане членом Альянсу, коли настане час, означають, що, коли буде політична воля, не виникне жодних затримок у питанні про наше членство», — зазначив політик.

Він додав, що сьогодні для того, щоб зберегти постійну підтримку України, розглядаються різні моделі взаємодії між нашими партнерами не лише на рівні формату «Рамштайн», а й усередині НАТО.

«Єнс Столтенберг запропонував механізм додаткової допомоги нашій державі на 100 млрд доларів всередині самого Альянсу. Поки це розглядається як один із варіантів альтернативної допомоги, адже формат «Рамштайн» — це добровільний майданчик допомоги Україні. Водночас ми робимо все, щоб у нас були двосторонні договори про гарантії безпеки й кожна з країн-партнерів брала на себе конкретні зобов’язання. Сподіваюся, дуже скоро ми отримаємо такий самий договір зі США, в якому будуть прописані конкретні цифри допомоги щороку Україні», — сказав народний депутат.

За його словами, зараз окупанти намагаються використати «вікно можливостей», поки нам надходить озброєння, однак консолідація партнерів України вже зламала їхні плани.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.