Нещодавно активна громадськість звернула увагу на проблеми з однією зі станцій на синій гілці, де є підтікання, і впродовж тривалого часу з цим нічого не робилося. Народні депутати разом з активістами планують проінспектувати проблемне місце.

Про це розповів народний депутат, заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, який очолює Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради щодо ефективності влади в Києві.

«Ми разом з активістами підемо туди й хочемо побачити все на власні очі. Те, що ми чуємо від київської міської влади, — це здебільшого перекидання відповідальності та відмовки, чому не можна було робити ті чи інші речі з укріплення або відкачування води протягом років. Тобто ми говоримо про період ще до повномасштабного вторгнення. Коли ми створювали ТСК, то говорили, що робота буде не лише в кабінетах, а й «у полях». Саме тому все, що відбувається з синьою гілкою метро, ми будемо безпосередньо «на землі» розглядати разом з активною спільнотою», — зазначив політик.

Він додав, що головна мета — упередити потенційні ризики, як це було із закриттям шістьох станцій метрополітену.

«Київська міська влада намагається звітувати про це як про перемогу, нібито вони упередили катастрофу. Вибачте, але коли десять років нічого не робили, а потім упередили, закривши станції, то це таке собі упередження. Це скоріше про бездіяльність і халатність», — наголосив народний депутат.

За його словами, вірити на слово представникам «Київського метрополітену» щодо безпечності проблемної ділянки ніхто не збирається.

«Ми хочемо, щоб була проведена незалежна експертиза, і більше того, якщо там не проводяться нормальні роботи, то їх треба починати проводити», — підкреслив парламентарій.

Він також зауважив, що наразі співпрацю зі столичною владою не вдається налагодити, оскільки вона намагається все перевести в політичну площину.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.