На території одного із кримських підприємств співробітники Служби безпеки України виявили поховання п’яти тонн отруйних речовин. Хімікати, серед яких — 14 найменувань пестицидів, раніше належали одній із місцевих агрофірм, а потім були незаконно поховані на її території.
В 2007 році кількість отруйних речовин тут становила близько 14 тонн, не враховуючи майже 200 гексахлоранових шашок, які належать до першого класу небезпеки. Згодом отрутохімікати були заборонені для використання постановою Кабінету Міністрів України. Агрофірма уклала із приватним підприємством договір на вивезення і подальшу утилізацію отрут, що зберігалися. Частину їх начебто вивезли, й коли у 2011 році на підприємстві пройшла перевірка, нічого виявлено не було. Незабаром фірма припинила своє існування, частину її приміщень здали в оренду приватному підприємцеві під утримання великої рогатої худоби, в інших розмістилося  новостворене ТОВ.
Однак з’ясувалося, що керівник  підприємства, до речі, у минулому — голова наглядової комісії ліквідованої агрофірми, насправді не вивіз   отруту, а дав вказівку працівникам закопати пестициди прямо на території.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Триває розслідування.