До Дня Незалежності України у Національному музеї народної архітектури та побуту України (Пирогів) відбулася презентація Всеукраїнського проекту підтримки сільських музеїв «Скарби родоводу України». Захарівський краєзнавчий сільський музей (Світловодський район Кіровоградської області) представив на виставці унікальні предмети домашнього вжитку та вироби традиційних народних ремесел, які були збережені жителями двадцяти населених пунктів, затоплених у 1960-х роках під час будівництва водосховища Кременчуцької ГЕС.
Народний депутат України голова міжфракційної депутатської групи «Кіровоградщина» Станіслав Березкін вважає, що сільським музеям на державному рівні приділяється недостатньо уваги.
«Моє завдання як народного депутата — закласти у державному бюджеті на наступний рік кошти на підтримку таких закладів», — зазначив він. 
На відкритті експозиції увиступали аматорські музичні гурти, провели майстер-класи з вишівки, валяння з овечої шерсті та плетіння із соломи. Тут кожен міг проявити свій талан та реалізуватися як митець.
Виставка працюватиме до кінця 2013 року.
 
Mайстрини з Кіровоградщини Олена (донька) та Валентина (мати) Добровольські.
Фото автора.