Кампанія «Обери собі лікаря самостійно» проводиться в столиці вдруге. Минулого року можливістю отримати «власного» ескулапа скористалося майже 40% населення. 
Найбільш відповідально до цієї справи тоді поставилися мешканці Дарницького та Дніпровського районів столиці, які були й пілотними у впровадженні медичної реформи. Нині, вже з 1 вересня, кияни зможуть знову взяти участь у виборах людей у білих халатах, які надають первинну медичну допомогу. Для цього треба звернутися до реєстратури медичного закладу поряд із місцем проживання та заповнити реєстраційну форму.
— Можливість обрати власного сімейного лікаря, терапевта чи педіатра — також один із пріоритетів реформи. Адже світова практика свідчить, що близько 80% усіх звернень пацієнтів вирішуються на рівні лікарів первинної ланки. А відтак високий рівень довіри до лікаря можна розглядати як запоруку здоров’я киян, — вважає директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв.
Також у Департаменті охорони здоров’я стверджують: із впровадженням цього ноу-хау в нашій медицині люди активніше звертаються до обраного ними сімейного лікаря, тож підвищується рівень виявлених на початковій стадії захворювань, поліпшується профілактика, знижуються показники госпіталізації хворих.
По детальнішу інформацію та роз’яснення звертайтеся до найближчої поліклініки, центру первинної медико-санітарної допомоги чи амбулаторії сімейної медицини.