Водойми Криму можуть стати чистішими. «Основними забруднювачами є комунальні установи — це скиди з очисних споруд, які в більшості випадків, особливо в курортний сезон, перевантажені. І тут за останні роки вдалося знизити обсяг стоків. Існує чіткий контроль за тим, що скидається», — зазначив заступник голови Республіканського комітету АРК з охорони навколишнього природного середовища Олександр Гордецький.
Він також підкреслив, що за дорученням першого віце-прем’єра Криму Павла Бурлакова в період курортного сезону посилено контроль за  несанкціонованим скиданням нечистот. «Ми провели масу заходів у всіх приморських регіонах. Встановлено, що в більшості випадків приїжджають асенізаційні машини, ці стоки забирають із вигрібної ями, вивозять і скидають у малі річки, лісосмуги... Ми ввели систему жорсткого контролю за їх вивезенням. Стежитимемо, щоб ці нечистоти не скидали в наші моря», — пояснив Олександр Гордецький.
Нині здійснюється будівництво очисних споруд у селах Привітне і Міжводне, розпочато роботи з реконструкції каналізаційно-очисної станції в селищі Малий Маяк, на території дитячого центру «Артек», у смт Новофедорівка Сакського району і Леніне Ленінського району, а також у селі Малоріченське Великої Алушти.