Хайсера Джемільова затримано за підозрою у вбивстві. Про це на брифінгу повідомив начальник ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим генерал-майор міліції Михайло Слєпаньов. Син голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова застрелив 44-літнього Февзі. Це сталося 27 травня у дворі будинку народного депутата в Бахчисараї, сторожем якого підробляв убитий.
Правоохоронці повідомили: в Бахчисарайський райвідділ міліції надійшов дзвінок від невідомого, який повідомив, що на одній з вулиць міста лунали постріли. Через кілька хвилин на місце прибув наряд міліції і в одному з домоволодінь виявив труп чоловіка з вогнепальним пораненням з мисливської зброї в голову.
Начальник ГУ МВС України в Криму Михайло Слєпаньов також підкреслив, що родичі затриманого надають усю можливу допомогу правоохоронним органам. А Мустафа Джемільов висловив надію, що слідство буде відкритим і об’єктивним.
Хайсер Джемільов дружив із загиблим. За непідтвердженою інформацією, постріл було зроблено з вікна будинку глави Меджлісу. За однією з версій, Хайсеру здалося, що друг, котрий необачно підійшов до вікна із зовнішнього боку, грабіжник. Також члени родини озвучили версію про те, що, можливо, рушниця вистрілила випадково під час чищення. Потім припустили: Хайсер полював на птахів і випадково потрапив у людину. Ще одна з версій, що пролунали, — вбивця свідомо зробив постріл у друга в результаті міжособистісного конфлікту.