На Софійську площу столиці із Івано-Франківщини прибула головна ялинка країни. Транспортували красуню на величезній фурі. Після встановлення її ще декілька днів прикрашатимуть. 

За задумом посадовців, ялинку після новорічних святкувань продадуть. Щоправда, спочатку з дерева зроблять 500 зрізів і вже їх виставлять на благодійний аукціон, а виручені кошти підуть у дитячі будинки.

Тим часом у Львові в парку «Знесіння» відбулося урочисте відкриття резиденції Святого Миколая (на знімку). Першими її гостями стали майже 100 маленьких львів’ян із малозабезпечених сімей. У старовинному та мальовничому парку кожен малюк зможе зустрітися з Миколаєм та його помічником Ельфом, отримати незабутнє фото, смачний подарунок та написати листа про заповітні бажання.

У столиці, у козацькому селищі «Мамаєва Слобода», почесна варта козаків-сердюків верхи на конях супроводжувала прибуття Святого Миколая, а урочисте відкриття резиденції відбулося після того, як козаки підписали зі Святим Миколаєм «глейт» (охоронну грамоту) щодо оборони його добрих справ протягом усього 2015 року.

А в Тернополі почав курсувати тролейбус «веселих свят». Його прикрасили студенти Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Тож для маленьких пасажирів поїздка в такому транспорті перетвориться на справжню казку, а дорослих вона відволіче від сірих і буденних справ.

 

Фото Євгена КРАВСА.