Комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону «Про внесення зміни до пункту 4 розділу XXІ «Прикінцеві та перехідні положення».
На засіданні комітету зазначалося, що законопроект спрямовано на звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що ввозяться на територію України в рамках ініціативи «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення» за рахунок міжнародної технічної допомоги країн великої вісімки, яка надається в рамках чинних міжнародних договорів. Крім того, документ вдосконалює окремі положення Митного кодексу, котрі стосуються процедур митного контролю та оформлення товарів, що переміщуються через кордон нашої країни.
Парламентарії вважають, що реалізація положень проекту закону дасть змогу врегулювати питання пільгового оподаткування, пов’язані з технічним співробітництвом з окремими країнами великої вісімки, зокрема, з Французькою Республікою, та започаткувати нові проекти міжнародної технічної допомоги в рамках ініціативи «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення».
Також народні обранці наголошували, що внесення змін до окремих положень Митного кодексу, які визначають порядок здійснення митного контролю та оформлення товарів і транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон, дасть можливість усунути неузгодженості в законодавчому регулюванні цих питань і у такий спосіб сприятиме подальшому спрощенню процедур митного контролю на кордоні.
Відповідний законопроект зареєстровано за №11187.