Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо приведення законодавства у відповідність до Кримінального процесуального кодексу.
Законопроектом (№11355), поданим Кабінетом Міністрів, пропонується привести термінологію, яка використовується у законодавчих актах, у відповідність до КПК, який набирає чинності 19 листопада цього року. Проектом, зокрема, передбачається внести відповідні зміни та доповнення до: Кримінального, Кримінально-виконавчого, Господарського процесуального, Цивільного процесуального, Митного кодексів та Кодексу адміністративного судочинства. А також до законів «Про виконавче провадження», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», «Про охоронну діяльність», «Про міліцію», «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» тощо.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить забезпечити можливість практичної реалізації дій, процедур та повноважень, закріплених нормами нового кримінального процесуального законодавства України.
Вл. інф.