Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 63 Закону «Про тваринний світ» (щодо конфіскації тварин).
Законопроектом пропонується статтю 63 привести у відповідність до потреб практики та узгодити з Бюджетним кодексом (підпункт 6 пункту 9 розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення»), згідно з яким реалізація конфіскованого або зверненого в дохід держави судом майна, а також його оцінка здійснюються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Під час засіданні комітету зазначалося, що сьогодні частина 6 статті 63 містить припис, за яким правила реалізації диких тварин та інших об’єктів тваринного світу встановлюються «спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів за погодженням з центральним органом виконавчої влади з питань ветеринарної та санітарної медицини». Документом пропонується віднести до повноважень Кабінету Міністрів встановлення порядку розпорядження конфіскованими дикими тваринами та іншими об’єктами тваринного світу.
Вл. інф.