У комітетах Верховної Ради
Відповідні зміни до статті 25 Закону «Про дорожній рух» опрацьовуються в Комітеті Верховної Ради з питань транспорту і зв’язку.
На розгляді в комітеті перебуває 18 законопроектів та 9 проектів постанов. Зокрема: проект закону «Про судноплавство на внутрішніх водних шляхах; законопроект про внесення змін до статті 36 Закону «Про автомобільний транспорт» щодо звільнення осіб, які мають право на безкоштовний проїзд, від сплати автостанційного збору; законопроект про внесення змін до Закону «Про залізничний транспорт» щодо забезпечення додаткових гарантій населенню на пасажирські перевезення тощо.
Комітет Верховної Ради з питань транспорту і зв’язку під час роботи десятої сесії шостого скликання розглянув 53 питання щодо вдосконалення чинного законодавства.
Відбулося шість засідань комітету, на яких, крім законодавчих ініціатив, народні обранці розглянули шість питань з контролю за виконанням законів і постанов.
Також парламентаріями опрацьовано та подано на розгляд Верховної Ради 21 законопроект, з яких комітет був головним, а також подано 25 попередніх висновків до законопроектів головного комітету.
За безпосередньої участі членів комітету підготовлено та ухвалено дев’ять законів. Зокрема: «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про спрощений порядок переміщення ділянкою автомобільної дороги Славутич — Чорнобильська АЕС, яка проходить територією Республіки Білорусь, працівників, транспортних засобів та вантажів Чорнобильської АЕС і підприємств, що провадять діяльність у зоні відчуження, а також іноземних спеціалістів, залучених до реалізації міжнародних проектів стосовно закриття Чорнобильської АЕС, та Протоколу до неї»; «Про внесення змін до деяких законів України (щодо відомчої реєстрації транспортних засобів)». А також «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо організації перевезень Київською міською державною адміністрацією»; «Про морські порти України»; «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо впорядкування міжнародних автомобільних перевезень»; «Про внесення зміни до статті 34 Закону України «Про дорожній рух»; «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування»; «Про внесення змін до Закону України «Про залізничний транспорт» (щодо розмежування функцій державного та господарського управління галуззю)».
У комітеті опрацьовувалися листи, звернення міністерств та відомств, громадян, інформаційні запити, інші матеріали. Загалом народні депутати розглянули 1434 звернення, на які надано відповіді.
Комітет у лютому — липні 2012 року також провів низку засідань робочих груп та підкомітетів, під час яких обговорювались проблемні питання роботи, шляхи вдосконалення діючого законодавства в галузях транспорту і зв’язку тощо.
Вл. інф.