У комітетах Верховної Ради
Комітет з питань європейської інтеграції визнав таким, що не суперечить праву Європейського Союзу, проект закону про приєднання України до Протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів (КДПВ).
Законопроект розроблено з метою створення передумов для інтеграції України до Транс’європейської транспортної мережі. Протокол є доповненням до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів та вносить у статтю 23 Конвенції зміни в питанні визначення меж відповідальності перевізника за втрату чи пошкодження вантажу та розміру відшкодування збитків.
 На засіданні зауважувалося, що Протокол сприяє дотриманню чесної конкуренції між перевізниками та обмежує витрати на міжнародні автомобільні перевезення, зокрема, на страхування. Сьогодні договірними сторонами Протоколу є сорок країн, серед яких країни-члени Європейського Союзу, країни Європи та пострадянського простору.
Члени комітету дійшли висновку, що законопроект не суперечить праву Європейського Союзу, оскільки сприятиме поступовій лібералізації умов перевезень на міжнародних транспортних ринках для національних перевізників і споживачів автотранспортних послуг, розширенню міжнародного співробітництва України, розвитку торгівлі, збільшенню обсягів перевезень вантажів.
Інформаційне управління Верховної Ради.
Пропозиція
Розрахунковою одиницею встановлюється одиниця спеціальних прав запозичення (СПЗ) — уніфікована розрахункова одиниця Міжнародного валютного фонду.