Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи затвердив рекомендації круглого столу з питань будівництва малих ГЕС у гірській місцевості.
Відповідно до Енергетичної стратегії України до 2030 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів, до напрямів розвитку гідроенергетики віднесено реконструкцію діючих, відбудову непрацюючих та спорудження після 2010 року нових малих ГЕС (МГЕС) на малих річках і водостоках з доведенням до 2030 року виробництва електроенергії на них до 3,34 млрд. кВт, у тому числі через введення нових потужностей на річках Тисі, Дністрі та їх притоках. 
На засіданні наголошувалося, що, за висновками Мінприроди та Національного екологічного центру, будівництво великої кількості МГЕС та їх каскадів може призвести до несприятливих наслідків для довкілля та жителів прилеглих територій. Зокрема, вважають народні депутати, водосховища можуть створити небезпеку для нижче розташованих населених пунктів під час сильних паводків, а також сприяти регіональному підвищенню рівнів підземних вод та підтопленню земель в районі водосховищ, розвитку несприятливих геологічних процесів (зсуви, ерозія берегів тощо). Члени комітету переконані: зазначені наслідки вимагають підвищеної уваги до проектування, експертизи та будівництва МГЕС. Відтак комітет рекомендує Кабінету Міністрів під час доопрацювання Енергетичної стратегії визначити до 2030 року роль і місце МГЕС в енергобалансі нашої держави з урахуванням соціальних та економічних проблем їх будівництва в гірській місцевості. А також прийняти рішення про проведення державної експертизи екологічної ситуації, що склалася в Карпатському регіоні у зв’язку з реконструкцією, спорудженням та експлуатацією об’єктів малої гідроенергетики.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.