Про це заявила під час перебування в Донецьку Делегат німецької економіки в Україні Карін Рау. Під час зустрічей із керівництвом області йшлося про пріоритетні для українсько-німецького співробітництва галузі, про перспективи розвитку ефективних економічних відносин на регіональному рівні та про поліпшення інвестиційного клімату. За словами заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Фоменка, Німеччина є одним із основних іноземних партнерів для Донеччини. Зовнішньоторговельний оборот товарів і послуг між цією країною та областю за підсумками трьох місяців 2012 року становив майже 130 мільйонів доларів, у тому числі експорт — 26,5 мільйона доларів, імпорт — учетверо більше.
У Донецькій області реалізується кілька двосторонніх інвестиційних проектів. У тому числі —проекти із виробництва вітряної електроенергії шляхом спорудження вітроенергетичних установок фірми «Fuhrlander», проекти ПАТ «Хайдельберг Цемент Україна» та фірми «Knauf». «Між Донецькою областю та Німеччиною є багато спільних рис. Не секрет, що Німеччина є економічним серцем Європи. А Донецька область є локомотивом промисловості, індустріальним серцем України. Для нас цікаво розвивати німецько-українське співробітництво, особливо у базових галузях промисловості», — сказав Олександр Фоменко. Він додав, що важливо, аби чиновники створювали умови, щоб бізнес знаходив один одного.
Карін Рау відзначила гарну підготовку міста до європейського футбольного чемпіонату. «І після його закінчення перед нами стоїть багато спільних завдань. Німецькі компанії почуваються досить комфортно в Донецькому регіоні. Ваша область належить до базових в Україні, де іноземним інвесторам зручно вести бізнес».