Комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримує проект закону про внесення змін до Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років». У документі, зокрема, йдеться про збереження органами місцевого самоврядування найменувань вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, названих на честь військовослужбовців, які здійснили героїчний подвиг, червоноармійців, партизанів, підпільників, бойових формувань Червоної Армії та інших подій, пов’язаних з ВВв.
Також проектом пропонується доповнити пункт 1 статті 37 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» нормою, яка враховуватиме вимоги Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років» щодо перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території відповідного населеного пункту.
На думку авторів, народних депутатів від Комуністичної партії Володимира Даниленка та Петра Цибенка, реалізація законопроекту не потребує фінансових витрат з державного бюджету.
Члени комітету підтримали законодавчу ініціативу і погодилися, що збереження існуючих назв вулиць, іменованих на честь героїв Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років, позитивно вплине на увічнення пам’яті про Велику Перемогу. До того ж народні обранці зазначили, що шанобливе ставлення до історичного минулого своєї держави в жодному разі не порушує принципи, закріплені у Європейській хартії місцевого самоврядування, та не обмежує свободу місцевих органів щодо здійснення їх повноважень.