Комітет Верховної Ради з питань транспорту і зв’язку рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до статті 221 Закону «Про залізничний транспорт» (щодо відповідальності перевізників, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення).
Законопроектом, поданим народними депутатами від Партії регіонів Михайлом Мироненком та Віктором Бондаренком, пропонується зобов’язати перевізника перевіряти у пасажира до початку перевезення у міжнародному залізничному сполученні паспорт, або інший документ, що посвідчує особу.
У разі, якщо пасажир перетне державний кордон без необхідних документів, особа, яка здійснює транспортування людей, нестиме відповідальність, передбачену законом. На переконання авторів, здійснювати контроль мають винятково працівники прикордонної служби, а не провідники та водії транспортних засобів.
Члени комітету підтримали законопроект. Адже, за їхніми словами, саме цей документ врегульовує питання, котрі містяться у зверненнях перевізників сусідніх держав щодо неправомірності дій української сторони.
Вл. інф.