Комітет з питань європейської інтеграції рекомендує парламенту ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Французької Республіки про спільне виробництво фільмів.
На засіданні зазначалося, що необхідність ратифікації Угоди випливає із частини другої статті 9 Закону «Про міжнародні договори України», статті 24 Закону «Про кінематографію», згідно з якою іноземні юридичні та фізичні особи можуть брати участь у розвитку кінематографії України, в тому числі шляхом інвестування відповідно до законів України та міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою.
Згідно з Угодою, для отримання пільг, передбачених її умовами, статус фільму спільного виробництва має бути наданий уповноваженими органами кожної зі Сторін не пізніше, ніж через чотири місяця після виходу фільму в кінотеатрах України або Французької Республіки.
Під час засідання наголошувалося, що ратифікація Угоди сприятиме розширенню партнерських взаємовигідних відносин між Україною та Французькою Республікою у сфері кіно, стимулюватиме розвиток культурних і економічних зв’язків між двома державами.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.