Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроект про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення заходів з протидії недобросовісній конкуренції.
Законопроектом пропонується визначити порядок відбору Антимонопольним комітетом у суб’єктів господарювання сфери торгівлі і послуг зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектувальних виробів для проведення експертизи шляхом внесення відповідних змін до ст. 7 Закону «Про Антимонопольний комітет України» та доповнити Закон «Про захист від недобросовісної конкуренції» новою статтею 261.
Під час обговорення члени комітету висловили низку зауважень до проекту. Було акцентовано увагу й на висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради.
Зокрема, зазначалося, що змінами до частини першої ст. 7 Закону «Про Антимонопольний комітет України» пропонується віднести до загальної компетенції АМК право здійснювати відбір у суб’єктів господарювання сфери торгівлі і послуг зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектувальних виробів для проведення незалежної експертизи. Не заперечуючи проти цього, народні депутати вважають за доцільне доповнити проект чітким визначенням конкретних органів АМК, які матимуть таке право.