На Чернігівщині продовжує поширення африканська чума. Новий, уже шостий за нинішню осінь спалах хвороби, зафіксовано в урочищі «Тесновка» біля села Ваганичі та у Володимирівці Городнянського району.
— У мисливському господарстві виявлено 12 загиблих диких кабанів, — прокоментував ситуацію начальник головного управління ветеринарної медицини в області Віктор Кульбако. — Лабораторний аналіз проб патматеріалу підтвердив наявність у них захворювання на африканську чуму. Це ще раз засвідчило, що головним поширювачем небезпечної хвороби є дикі кабани, популяція яких дуже зросла. Їхні міграції лісовою місцевістю через кордон і призводять до зараження тварин. Прийнято рішення про значний відстріл диких кабанів, щоб популяція цих лісових мешканців була приведена до норми.
Територію лісового масиву «Тесновка» оголошено неблагополучною щодо африканської чуми свиней та встановлено трикілометрову карантинну зону навколо місця виявлення загиблих диких кабанів та зону захисту села Володимирівка. Інші населені пункти Городнянського району визначено як пункти, які знаходяться в зоні нагляду. Місцева влада рекомендувала керівникам СТОВ «Мощенське», ЗАТ НВО «Чернігівеліткартопля», СТОВ «Іскра» у п’ятиденний термін завершити збір кукурудзи. Адже вона приваблює диких тварин.
 
Чернігівська область.