Голова Комітету у закордонних справах Олег Білорус провів зустріч із делегацією Комісії у закордонних справах Великих Національних Зборів Турецької Республіки.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо поглиблення співробітництва з питань європейської енергетичної безпеки, розбудови транспортних коридорів, реалізації масштабних проектів, які сприяли б формуванню між нашими країнами «зразкового партнерства» у регіоні. Окрім того, увага акцентувалася на питаннях енергетичної безпеки та диверсифікації енергетичних джерел, проблемах регіональної глобальної безпеки тощо.

Олег Білорус, вітаючи турецьких колег, наголосив на тому, що між Україною і Турецькою Республікою «існують традиційно сталі й розвинені відносини, які підтримуються, зокрема, на рівні президентів і урядів». Однак, зазначив голова комітету, найдинамічніше розвиваються відносини між двома країнами на рівні парламентів та комітетів. Він поінформував членів парламентської делегації щодо проведеної роботи у напрямі створення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою і підкреслив, що до складу цього депутатського об’єднання входять представники всіх політичних партій. «Така практика роботи є пріоритетним і дієвим напрямом для українського парламенту», — наголосив О. Білорус.

Голова Комісії у закордонних справах Великих Національних Зборів Турецької Республіки Волкан Бозкир висловив сподівання, що візит сприятиме активізації двосторонньої співпраці на міжпарламентському рівні. В. Бозкир поінформував присутніх про внутрішньополітичну ситуацію у країні, зазначивши, що її можна охарактеризувати як сприятливу для розвитку стратегічного партнерства з Україною. На його думку, період 2012 — 2013 років може стати продуктивним для обох країн з огляду на необхідність розбудови дієвого механізму координації міждержавного діалогу.