17 квітня Комітет Верховної Ради з питань правової політики провів круглий стіл на тему: «Удосконалення правового регулювання діяльності Конституційного Суду України».
В обговоренні проблем конституційної юстиції взяли участь: постійний представник парламенту в КС Анатолій Селіванов, судді КС у відставці Володимир Тихий, Іван Домбровський, Микола Козюбра, Павло Ткачук, представники Інституту законодавства Верховної Ради, секретаріату КС, фахівці в галузі конституційного права, науковці.
Учасники круглого столу були одностайні — чинний Закон «Про Конституційний Суд України» застарів та має  бути вдосконалено. Серед положень, що потребують перегляду вже найближчим часом, було названо: питання строку каденції суддів, порядок формування складу КС (в процесі обговорення було запропоновано надати можливість науковій спільноті, нарівні з вищими державними органами, делегувати своїх представників до складу суду), надання КС можливості переглядати свої попередні рішення тощо.
Найбільш жваву дискусію викликало питання введення в українське законодавство нового поняття — «конституційна скарга». Таке нововведення дало б можливість громадянам, чиї конституційні права порушено, звертатися до КС по захист. Ця форма конституційного судочинства діє в деяких європейських країнах, зокрема в Австрії, Угорщині, Словенії, Іспанії, Німеччині, Бельгії). Водночас в Німеччині, Іспанії та Словенії громадянин може самостійно оскаржити положення навіть загальнонаціонального закону, якщо він порушує його права та свободи.