Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти у другому читанні проект закону про Загальнодержавну цільову соціальну програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2012—2016 роки.
Законопроект (реєстр. №9542) спрямований на послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій, підвищення рівнів безпеки населення і захищеності територій від загроз природного і техногенного характеру.
На засіданні комітету зазначалося, що заходи, передбачені Програмою, здійснюватимуться за такими напрямами: інженерний захист територій від надзвичайних ситуацій; запобігання виникненню та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на об’єктах і територіях, що характеризуються незадовільним техногенним та екологічним станом; очищення територій від вибухонебезпечних предметів; гідрометеорологічне забезпечення; матеріально-технічне переоснащення органів управління та сил цивільного захисту тощо.
Вл. інф.