Днями голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Олег Білорус зустрівся з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії Китаю на чолі з заступником завідувача відділу міжнародних зв’язків ЦК КПК Чень Фенсяном. У зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь.
Сторони обговорили сучасний стан україно-китайських відносин та відзначили динамічний рівень розвитку міжпарламентського діалогу. О. Білорус ознайомив присутніх із внутрішньополітичною ситуацією в Україні, а також розповів про проведену роботу, створення та діяльність депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з КНР. Зокрема, він зазначив, що до складу депутатського об’єднання входять представники всіх парламентських політичних партій. Голова комітету підкреслив: це одна з найчисельніших міжпарламентських груп, створених за період роботи Комітету Верховної Ради у закордонних справах у шостому скликанні.
Сторони акцентували увагу на питанні співробітництва в гуманітарній сфері. 
О. Білорус наголосив на необхідності заохочення до співпраці між закладами освіти двох країн, розширення програм обмінів студентами між Україною та КНР.
Заступник завідувача Відділу міжнародних зв’язків ЦК КПК Чень Фенсян висловив готовність китайської сторони до співпраці на парламентському рівні, зокрема, акцентував увагу на важливості розширення співпраці на рівні комітетів, фракцій та в галузі науки і техніки. Він також запросив голову Комітету у закордонних справах відвідати Китай найближчим часом для проведення консультацій з питань подальшого поглиблення співробітництва.
Вл. інф.