Комітет Верховної Ради з питань правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів» (щодо вдосконалення організації роботи судової системи).
Законопроектом пропонується віднести до обов’язків Державної судової адміністрації забезпечення необхідних умов для підвищення кваліфікації представників Феміди і працівників апарату судів з питань користування комп’ютерною технікою та інформаційними базами даних; організацію та фінансування умов перебування відвідувачів у судах (облаштування їх інформаційними вивісками, стендами і матеріалами, місцями очікування тощо); забезпечення судів необхідними технічними засобами виготовлення копій відповідних рішень та справ.
Члени комітету підтримують зміни щодо покладення на Державну судову адміністрацію повноважень із забезпечення необхідних умов для підвищення кваліфікації, в тому числі з питань користування комп’ютерною технікою та інформаційними базами судів, новими програмами документообігу та інноваційними технологіями у даній сфері. Водночас зазначалося, що відповідно до статей 24, 29, 34 Закону «Про судоустрій і статус суддів» обов’язок щодо підвищення кваліфікації представників Феміди покладено на голову відповідного суду. Крім того, згідно зі статтею 82 Національна школа суддів України має відповідати за підготовку представників Феміди та науково-методичне забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції. Тому такі зміни, на думку народних депутатів, потребують додаткового узгодження з вищенаведеними статтями Закону «Про судоустрій і статус суддів».