У комітетах Верховної Ради 
 
Медична освіта не може підпорядковуватися Міністерству освіти і науки, молоді та спорту, оскільки має залишатися тісний зв’язок із Міністерством охорони здоров’я. Тому доручення Президента повернути медичні вузи у підпорядкування МОЗ є правильним рішенням. Про це у коментарі УНН заявила голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва.
«Не повинно бути відриву науки від практики. Тому що медичні університети — це основний фундамент, де не лише отримують усні знання, але обов’язково — і практичні навички, які проводяться у клініках. Це стандарти лікування, взаємозв’язок тісний із МОЗ. Зараз потрібна велика кількість сімейних лікарів — це теж специфіка навчання», — наголосила депутат.
Заборонять тиснути на ЗМІ
Постанову про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації в передвиборний період 2012 року планують прийняти на початку наступної сесії Верховної Ради. Про це повідомила перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, інформує офіційний сайт Партії регіонів. «Думаю, що в будь-якому разі постанову буде прийнято. Ми проголосуємо за неї. Оскільки ми в першому читанні дали 192 голоси, а це рівно всі депутати, які входять до нашої фракції», — зауважила вона.
За словами Олени Бондаренко, постанова про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року є доповненням до основного закону про вибори. «Це як доповнення, але ніхто ж не скасовував закон про вибори. Там закладено жорстку регуляцію щодо медіа, зокрема, заборону тиснути, заборону закривати ЗМІ, відбирати ліцензії тощо. Все тільки за рішенням суду, а це довга процедура. А у нас вибори триватимуть лише 90 днів», — наголосила парламентарій.
ПАРЄ може застосувати санкції
Якщо Україна не виконає вимоги резолюції ПАРЄ, цілком імовірно застосування санкцій до нашої держави. Про це заявив голова Комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк під час он-лайн конференції на news. tochka. net. За його словами, резолюція ПАРЄ від 26 січня стала однією з найжорсткіших резолюцій, які в будь-які часи приймала ПАРЄ. «Мені прикро говорити про цю ситуацію і про можливість санкцій проти України, як людині, яка очолювала напередодні вступу до Ради Європи міжвідомчу комісію по підготовці України до Ради Європи, — сказав Б. Тарасюк. — Слід зазначити, що в резолюції ПАРЄ зазначається чотири прізвища — це Тимошенко, Луценко, Іващенко, Корнійчук. Вперше в резолюції наводиться такий список з чотирьох українських політиків. Це свідчить про серйозну проблему, яку має Україна у відносинах з ПАРЄ».
Парламентарій також зауважив, що вимог і зауважень ПАРЄ щодо нашої держави дуже багато, і вони стосуються різних сфер життя. Це і питання демократії в цілому, і процеси над політичними опонентами, і системні недоліки у функціонуванні судової системи, діяльності правоохоронних органів, органів прокуратури, і проблеми, пов’язані з наступними виборами до парламенту. «І, відштовхуючись від досвіду ПАРЄ, можна передбачити, що ПАРЄ має важелі впливу на ту чи іншу державу — від призупинення членства до позбавлення права голосу її делегації на засіданнях Парламентської асамблеї, призупинення діяльності в деяких органах ПАРЄ, — наголосив Б. Тарасюк. — Тобто це попередження, яке вперше за 16 років у членстві Ради Європи лунає на адресу України, владі слід сприймати дуже серйозно і взятись до виконання цих зауважень».