Комітет з питань соціальної політики та праці заслухав інформацію щодо виконання рекомендацій слухань: «Аналіз практики застосування норм Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Як повідомили в секретаріаті комітету, на виконання рекомендацій членами комітету підготовлено та подано на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» щодо збереження страхового стажу застрахованим особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку» (реєстр. № 8776). Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу та в цілому. Тепер законопроект очікує розгляду у Верховній Раді.
Також членами комітету був поданий на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» (щодо надання застрахованим особам матеріального забезпечення на підприємствах, проти яких порушено провадження у справах про банкрутство).
Члени комітету розглянули інформацію Пенсійного фонду України про вжиті заходи з уніфікації сплати єдиного внеску різними категоріями платників, роз’яснювальну роботу щодо прав та обов’язків застрахованих осіб в умовах дії єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо.
Комітет прийняв рішення інформацію щодо виконання рекомендацій слухань у комітеті взяти до відома та заслухати інформацію про виконання зазначених рекомендацій у квітні 2012 року.
Інформаційне управління Верховної Ради.
Сторони вийшли на конструктив
Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький вважає, що закон про вищу освіту таки буде прийнято, оскільки всі сторони вийшли на конструктив. Про це він заявив, коментуючи консультації Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з ректорами вітчизняних вузів, представниками студентських громадських організацій та експертами щодо законопроекту «Про вищу освіту», повідомляє офіційний сайт Партії регіонів.
«Два тижні прем’єр дав (на доопрацювання законопроекту про вищу освіту. — Ред.). Цей термін ніхто порушувати не буде. А те, що вийшли на конструктив, це надзвичайно приємно. Всі сторони зацікавлені і візьмуть участь у доопрацюванні законопроекту», — наголосив парламентарій.
Свобода слова має залишатися за опозицією
Новим головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації повинен бути лише представник опозиції. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила перший заступник глави комітету, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.
«Ми вже заявили, що Комітет зі свободи слова завжди має залишатися за опозицією. І, попри те, що нам, як владі, це політично невигідно, так воно і буде», — сказала депутат. За її словами, бажано, щоб кандидатура на посаду голови комітету була єдина від БЮТу і «НУ—НС», медійників, які працюють у профільному або в інших комітетах. «Якщо брати від БЮТ — це Віктор Уколов, Олена Кондратюк, Олександр Абдуленко, якщо брати «НУ—НС» — це Ірина Геращенко, Ольга Герасим’юк і Юрій Стець, — цитує Олену Бондаренко веб-сайт Партії регіонів. — Думаю, Верховна Рада дасть за них голоси».