Комітет з питань соціальної політики та праці розглянув стан виконання Кабінетом Міністрів рекомендацій комітетських слухань «Аналіз практики застосування норм Закону «Про соціальний діалог в Україні». За результатами обговорення члени комітету визнали роботу уряду з цього питання незадовільною.
Голова комітету Василь Хара під час обговорення зазначив, що у грудні минулого року були направлені листи-нагадування щодо інформування депутатів про хід виконання зазначених рекомендацій. Інформацію було отримано від адміністрації Президента, Мінсоцполітики, Сумської обласної державної адміністрації, Спільного представницького органу всеукраїнських профспілок та профспілкових об’єднань.
Парламентарій також нагадав, що комітет рекомендував Кабінету Міністрів розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону «Про соціальний діалог в Україні» щодо створення тристоронніх соціально-економічних рад на рівні міст та районів; вжити заходів щодо виконання прикінцевих положень Закону «Про соціальний діалог в Україні»; провести у другій половині 2011 року всеукраїнську нараду за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організацій роботодавців і профспілок з питань розвитку соціального діалогу на всіх рівнях.
Народні депутати також наголосили на тому, що не сформовано склад представників у Національній тристоронній соціальній економічній раді при Президентові сторонами профспілок та роботодавців.
Насамкінець комітет вирішив заслухати інформацію Кабінету Міністрів про виконання зазначених рекомендацій у квітні 2012 року.
 
Уточнення
 
У номері за 14 січня N6 (5256) у матеріалі з підсумкової прес-конференції Голови Верховної Ради України Володимира Литвина «У вищому представницькому органі держави мають бути присутні всі відтінки суспільних настроїв» вкралася технічна помилка. Речення у другій колонці треба читати у такій редакції: «Глава парламенту також прогнозує: якщо 2012 рік буде стабільним і передбачуваним, то в України є шанс повернутися до рівня ВВП 2009 року — 200 мільярдів доларів».