Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну р. Дніпра на період до 2020 року.
Цей документ (реєстр. №9584), йшлося на засіданні комітету, спрямований на підвищення рівня забезпеченості якісною водою населення та галузей економіки. А також на оптимізацію водоспоживання, захист територій і населених пунктів від шкідливої дії вод, збереження і відтворення водних ресурсів на засадах інтегрованого управління ними. Крім того, документ сприятиме адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС.
Власне, програма реалізовуватиметься за такими напрямами: забезпечення розвитку меліорації земель і поліпшення екологічного стану зрошуваних та осушених угідь; першочергове забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, що користуються привізною водою; захист сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод та комплексний протипаводковий захист у басейнах річок Дністра, Пруту та Сірету, а також у басейні річки Тиси в Закарпатській області; екологічне оздоровлення басейну Дніпра та поліпшення якості питної води.
Фінансування заходів, відповідно до проекту, передбачається здійснювати за напрямами, що є складовими зазначеної програми, за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, інвестицій та інших джерел.
Реалізація положень проекту закону, вважають народні депутати, сприятиме, зокрема, подальшому збереженню та відтворенню водних ресурсів, визначенню шляхів розбудови та удосконалення водогосподарського комплексу України.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.