Комітет з питань освіти і науки опрацьовуватиме законопроекти «Про вищу освіту» впродовж тижня. Про це заявив його голова Максим Луцький, повідомляє офіційний сайт Партії регіонів.
«Я вважаю передчасним приймати сьогодні кінцеве рішення щодо будь-якого законопроекту, — наголосив парламентарій. — Тому ми обміняємося думками, заслухаємо всі ті питання, які цікавили представників студентства. І нічого страшного не буде, якщо ми приймемо рішення через тиждень, щоб це був той документ, який дійсно буде сприйматись усіма зацікавленими сторонами.
На переконання депутата, за основу має бути ухвалений урядовий варіант законопроекту «Про вищу освіту», тому що його обговорення тривало майже півтора роки.
Максим Луцький звернув увагу на те, що альтернативні законопроекти «Про вищу освіту» не пройшли громадські обговорення, тому не можна рекомендувати їх парламенту для ухвалення.
Водночас міністр освіти та науки, молоді й спорту Дмитро Табачник під час відкриття школи в Томашполі Вінницької області заявив журналістам, що новий закон про вищу освіту передбачає збільшення майже вдвічі стипендій студентам, які у разі ухвалення закону досягнуть рівня прожиткового мінімуму і зростатимуть щоквартально, повідомляють «Українські новини». Однак двієчники та трієчники стипендію не отримуватимуть. «Немає студента, який би не виграв у разі прийняття нового закону за однієї умови — що він збирається не мітингувати, а гарно вчитися», — сказав Д. Табачник. На думку міністра, виплачувати стипендію студентам, які мають посередні або незадовільні оцінки за свої знання, є «злочином проти громадян, які сплачують податки до бюджету».