Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та праці рекомендує парламенту прийняти в другому читанні та в цілому проект закону про професійний розвиток працівників на виробництві.
Законопроектом (реєстр. №9161) визначено правові, організаційні та фінансові засади функціонування системи професійного розвитку працівників, конкретизовано порядок проведення їх атестації і сертифікації тощо.
Також вводяться нові поняття, а саме: «неформальне професійне навчання працівників», «підтвердження кваліфікації працівників», «формальне професійне навчання працівників».
Крім того, документ передбачає проведення державної політики у сфері професійного розвитку працівників, яка формується за принципами: доступності, вільного вибору роботодавцем форм і методів з урахуванням специфіки їх роботи, додержання інтересів роботодавця та працівника тощо.
Відповідно до проекту закону, державне управління у сфері професійного розвитку працівників здійснюється центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики, освіти й науки, молоді та спорту, іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади відповідно до їхніх повноважень. А безпосереднє управління здійснюють роботодавці шляхом організації професійного навчання працівників, їх атестації.
Основними напрямами діяльності роботодавців у сфері професійного розвитку працівників є:
— розроблення поточних та перспективних планів;
— визначення видів, форм і методів;
— добір педагогічних кадрів та фахівців;
— стимулювання професійного зростання працівників;
— забезпечення підвищення кваліфікації працівників безпосередньо в роботодавця або в навчальних закладах, як правило, не рідше ніж один раз на п’ять років.
Проектом також передбачена участь професійних спілок, організацій роботодавців, їх об’єднань у забезпеченні професійного розвитку працівників.
Організація професійного навчання працівників, згідно із законопроектом, здійснюється роботодавцями з урахуванням потреб власної господарської або іншої діяльності відповідно до вимог законодавства, а професійне навчання — безпосередньо в роботодавця, на договірній основі в професійно-технічних та вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах або організаціях тощо.