Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції розглянув на відповідність положенням законодавства Європейського Союзу проект закону про внесення змін до статті 26 Закону «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» (щодо перевезень небезпечних вантажів).
Народні обранці зазначили, що законопроект (реєстр. №9555) розроблено з метою усунути дублювання ліцензій одного і того ж виду господарської діяльності з перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом. Як повідомили члени комітету, за предметом правового регулювання проект закону належить до сфери транспорту та охорони здоров’я, яка регулюється законодавством Європейського Союзу. Зокрема, директивами Ради ЄС про призначення та професійну кваліфікацію радників з безпеки транспортування небезпечних вантажів автомобільним, залізничним та внутрішнім водним транспортом; про ліцензування підприємств залізничного транспорту; про наближення законодавства держав-членів у сфері перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом.
Парламентарії підкреслили, що законопроект відповідає загальній спрямованості права ЄС: зменшує дозвільні процедури і таким чином спрощує ведення господарської діяльності з перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом.
Вл. інф.