Комітет з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2011 рік» (щодо збільшення видатків на соціальні потреби).

На засіданні комітету зазначалося, що проект (реєстр. №9531) розроблено з метою забезпечення місцевих бюджетів коштами на виплату соціальних допомог та недопущення виникнення заборгованості із цих виплат, на оплату праці працівників бюджетних установ, розрахунки за спожиті бюджетними установами комунальні послуги та енергоносії, на зменшення кредиторської заборгованості перед підприємствами, які здійснюють перевезення пільгової категорії громадян, а також на виконання урядом зобов’язань за державним боргом.
Загалом законопроектом передбачені такі зміни основних показників загального фонду державного бюджету: збільшення доходів на 1.315 млн. грн.; збільшення видатків на 1.787,8 млн. грн.; зменшення надання кредитів на 472,8 млн. грн.
Основним джерелом покриття додаткових видатків державного бюджету у законопроекті передбачено збільшення на 1.315 млн. грн. прогнозу надходжень від податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів, що, на думку уряду, є реалістичним показником.
Водночас під час розгляду законопроекту комітетом підтримано пропозицію передбачити додаткову дотацію на вирівнювання фінансової забезпеченості бюджету міста Київ у сумі 270 млн. грн. за рахунок перерозподілу окремих видатків державного бюджету.
Інформаційне управління Верховної Ради.