У комітетах Верховної Ради
Заходи, спрямовані на створення належних умов для проведення та організації фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, здійснюються з певним порушенням вимог УЄФА. Зокрема, щодо дотримання графіка будівництва у Харківському та Донецькому аеропортах та міжнародному аеропорту «Бориспіль». Такого висновку дійшов Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, що розглянув питання про хід виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу щодо проектування, будівництва, реконструкції і ремонту аеропортів приймаючих міст.
Члени комітету, зокрема, дійшли висновку, що всупереч вимогам статті 10 Закону «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» відбувається затримка митного оформлення товарів та обладнання, необхідного для вчасної підготовки інфраструктури аеропортів до Євро-2012. На засіданні зазначалося також, що існують проблеми із забезпеченням стабільного фінансування об’єктів інфраструктури Євро-2012 відповідно до Державної цільової програми, передусім, у Харкові, а також із вирішенням питання відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва у зв’язку з викупом земельних ділянок для потреб Львівського аеропорту та викупу будівлі, що розташована на його території, тощо.
На засіданні було заслухано звіти Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.
Комітет вирішив рекомендувати Кабінету Міністрів посилити контроль щодо дотримання термінів проектування, будівництва, реконструкції і ремонту аеропортів приймаючих міст; забезпечити у 2011 році фінансування в повному обсязі заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в нашій країні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу; доручити Державній митній службі прискорити митне оформлення обладнання, що надходить для об’єктів Євро-2012, запровадити понижуючі коефіцієнти для сплати податку на землю за територію аеропортів, яка входить у зону безпеки, зокрема, у Львові.
Під час обговорення наголошувалося також, що аеропорти, у модернізацію яких вкладено величезні бюджетні кошти, мають бути задіяні на повну потужність і після проведення Євро-2012, тому вже нині слід проводити роботу із забезпечення їх завантаження після червня 2012 року.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.