Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства.

Законопроектом пропонується запровадити поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами. Також передбачається визначити поняття «інвестиційна програма». Згідно із проектом, «інвестиційна програма — це комплекс заходів, затверджений в установленому порядку, для підвищення рівня надійності та забезпечення ефективної роботи систем централізованого водопостачання і водовідведення, який містить зобов’язання суб’єкта господарювання у цій сфері щодо будівництва (реконструкції, модернізації) об’єктів, поліпшення якості послуг, з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями, а також зазначенням джерел фінансування та графіка виконання».

Крім того, народні депутати пропонують доповнити Закон «Про питну воду та питне водопостачання» статтею 181 «Інвестиційна діяльність у сфері централізованого водопостачання та водовідведення». Такі самі зміни пропонують внести і в Закон «Про теплопостачання».

Члени комітету підтримали законодавчу ініціативу. Водночас народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді законопроект щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства розглядати в пакеті із законопроектом щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунальних послуг та вдосконалення механізму тарифоутворення. Комітет рекомендує під час підготовки до розгляду в другому читанні об’єднати їх в один законопроект.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.