Як розповіли в ОВА, протягом минулого року сімейні й дитячі продуктові набори та речі першої необхідності від GEМ отримали понад 68 тисяч людей. Також за цієї міжнародної допомоги було встановлено понад дві тисячі вікон та майже чотири тисячі склопакетів у постраждалих від російських атак будинках. Благодійники підтримували, перш за все, громади прифронтових територій: Гуляйпільська, Оріхівська, Степногірська та інші.

Крім того, у партнерстві з Фондом Говарда Баффета у грудні організація надала регіону десять тонн медичної допомоги. А отримані від благодійників 24 генератори різних видів надають прифронтовим громадам, медичним та навчальним закладам забезпечити стабільне електропостачання.

Президент Global Empowerment Mission Майкл Каппоні та очільник Запорізької ОВА Іван Федоров обговорили спільні проєкти та перспективи подальшої співпраці. Серед них – ремонт та благоустрій місць компактного проживання переселенців у обласному центрі. Було зазначено, що необхідно створити всі умови для того, щоб, люди, які були вимушені поїхати зі своїх домівок через обстріли чи окупацію, змогли отримати комфортне тимчасове житло і не поверталися в небезпечні місця.

Майкл Каппоні повідомив, що GEM зможе надати меблі та оснащення для таких помешкань. Також іноземним благодійникам запропонували долучитися до проєкту з ремонту гуртожитків та Центру кар’єри для переселенців.

Під час зустрічі з представниками GEM секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що організація стала однією із перших партнерів, які почали виконувати у прифронтовому Запоріжжі відновлювальні роботи.

Роман ВОЛОДИМИРОВ.

Фото Запорізької ОВА та міської ради.