Натомість, призначив на цю посаду ексочільника служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка.

Це тому, що існує потреба посилити аналітичну складову РНБО, пояснив під час ефіру на одному з телеканалів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Президент відверта людина, і він відповідно у своїх заявах чітко сказав: пан Данілов залишається в команді і працюватиме на іншому напрямку. Нам треба підсилити аналітичну складову РНБО, і, безумовно, пан Литвиненко, який є в цьому спеціалістом, зробить це якнайкраще, тому що на цьому етапі війни, на якому ми зараз перебуваємо, нам треба чіткіше відслідковувати процеси, які в Росії відбуваються… вплив Росії на ті чи інші виборчі процеси, які відбуваються в інших країнах», – цитує Подоляка Радіо Свобода.

Він наголосив, що за умов тривалої війни виникає потреба в ротаціях на керівних посадах, щоб ефективніше відповідати викликам, які змінюються. Водночас він заперечив, що Данілова могли звільнити через те, що той образив спеціального представника КНР зі врегулювання російсько-української війни Лі Хуея, коли в одному з ефірів намагався вимовити його ім’я.

«Ні, безумовно ні. Це дуже дрібно якось. Це неможливо», – сказав Подоляк.

Підготував Іван ЛАЗНЮК.