Про це повідомляє Урядовий портал.

Українсько-польських урядові консультації відбулись під головуванням прем’єр-міністрів обох країн Дениса Шмигаля та Дональда Туска (на фото).

«Україна та Польща стратегічні союзники. Ми надзвичайно вдячні за підтримку нашої держави в часи повномасштабної російської агресії», – підкреслив Денис Шмигаль і додав, що на порядку денному відносин між державами стоїть низка завдань та викликів, які необхідно вирішувати. Зокрема, це питання зброї для України.

Прем’єр-міністр України також повідомив, що Уряди України та Польщі обговорили питання розблокування кордонів для аграрної продукції та мають спільне бачення у його вирішенні.

За словами Дениса Шмигаля, Україна запропонувала Польщі План з п’яти кроків, і вже є прогрес у їх виконанні.

«Сьогодні я можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади. Наш план виконується. Не так швидко, як хотілося б. Але однозначно маємо позитивні тенденції та динаміку», – зазначив глава українського уряду.

Він також нагадав, що наша держава звернулася до Єврокомісії з пропозицією провести невідкладний скринінг, тобто аналіз, законодавства в аграрній політиці та транспорті й вже отримала рішення щодо пріоритетного скринінгу розділу, який стосується аграрної політики. Очікується, що він буде проведений наприкінці квітня.

Крім того, Україна наголошувала на важливості заборони російського та білоруського аграрного експорту до ЄС.

Підготував Сергій ВАСИЛЕВИЧ.

Фото зі сторінки Кабміну у Фейсбуці.