Тут добре знали його як  спортсмена-«багатоверстатника». Він добре грав у регбі та водночас захоплювався єдиноборствами, зокрема кікбоксингом і тайським боксом. Свого часу став чемпіоном і призером чемпіонату світу з кікбокриснгу за однією з версій. Однак і його зображення на афіші заходу в формі легкоатлета також зовсім не випадкове. Адже Максим залюбки бігав на довгі дистанції, брав участь у марафонах. 

А коли «марафонці смерті» - рашисти – вдерлися на територію нашої держави, відомий спортсмен став у стрій її захисників. У складі окремого загону спеціального призначення Нацгвардії «Азов» старший лейтенант Максим Кагал захищав Маріуполь. Там безстрашно вів за собою побратимів і наводив жах на ворогів. Зрештою, поліг смертю хоробрих 25 березня 2022 року. Найвище звання Героя України йому було присвоєно посмертно…

В рідному Кременчуці на честь земляка-звитяжця назвали вулицю. Вшановуючи його пам'ять, учасники напівмарафону пробіжать різні дистанції – від 5 до 21 кілометра. Для дітей, а також тих, хто хоче підтримати захід поза основними забігами, організатори відміряли також «кілометр волі». 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото з відкритих джерел.