За фактом порушення законів та звичаїв війни за процесуального керівництва обласної прокуратури розпочате досудове розслідування. 

Багатьох мешканців Івано-Франківська удосвіта 29 березня розбудили гул літаків та відлуння вибухів. На жаль, 29 березня ворог учергове завдав ударів  по об’єкту енергетики області. 

«Ціллю ворога став об’єкт критичної сфери, – повідомила начальник ОВА Світлана Онищук. –  На щастя, обійшлося без жертв. Наші відважні захисники неба знешкодили повітряні цілі. Дякуємо силам ППО за цілодобовий захист нашого спокою, та всім, хто працює задля майбутнього країни, рятує, оберігає та боронить рідну землю, не втрачає віри в нашу Перемогу і мирне життя».

Тим часом співробітники екстрених служб і правоохоронці фіксують наслідки цієї ворожої атаки. За процесуального керівництва обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни за ч. 1 ст. 438 ККУ.

Таке ж розслідування правоохоронці проводять за фактом пошкодження об’єкту енергетичної інфраструктури області внаслідок масованого обстрілу Івано-Франківщини 22 березня.

Підготувала Людмила Стражник.

Фото прес-служби обласної прокуратури.