Комітет з питань організації державної влади провів круглий стіл на тему: «Участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках процесу вступу до Європейського Союзу».

Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування провів у c. Брище Луцького району Волинської області круглий стіл на тему: «Участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках процесу вступу до Європейського Союзу», присвячений вивченню досвіду територіальних громад України і, зокрема, громад Волині та Рівненщини, інформує прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Предметом обговорення були питання:

законодавчого регулювання сфери міжнародного терспівробітництва та перспектив його удосконалення через проект Закону України «Про міжнародне територіальне співробітництво України» (№ 9450);

доступу до європейських фондів та інвестицій в межах реалізації Політики згуртованості ЄС на програмний період 202 - 2027 рр.;

участі ОМС у проектах і програмах міжнародного терспівробітництва, напрацювання алгоритму пошуку потенційного партнера та ін. 

Окрему увагу було приділено ознайомленню з досвідом Литви у сфері міжнародного співробітництва та   майбутній співпраці територіальних громад Волині та Рівненщини з громадами Литви.

Підготував Олександр СЕРГІЄНКО.